Heb jij altijd al de drang gehad om naar het buitenland te gaan? Ben je niet bang voor een nieuwe omgeving en een andere cultuur? En wil je daarbij bijdragen aan een interessant bedrijf waar je veel kunt leren? Kijk dan eens bij ons aanbod van stage vacatures in het buitenland!

Stage in het buitenland

Een buitenlandse stage is een ervaring die je nooit zult vergeten. Spreek eens met wat mensen die stage in het buitenland hebben gelopen, zeker weten dat zij allen positief zijn. Een nieuwe plek met nieuwe mensen en ervaringen. Je bent op jezelf aangewezen om je in het bedrijf thuis te voelen, maar ook in je nieuwe huis, stad en land. Een echte uitdaging en daardoor ook zeer gewaardeerd op je CV. Het laat zien dat je zelfstandig en sociaal bent, en van een uitdaging houdt.

Waarom een buitenlandse stage?

Stage lopen in het buitenland heeft ontzettend veel voordelen ten opzichte van een stage in eigen land, zoals:

  • Internationale werkervaring is een pré bij veel werkgevers
  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Geweldige ervaring
  • Je leert gemakkelijk een nieuwe taal

Wat moet ik regelen?

Voor een stage in het buitenland zijn een aantal dingen belangrijk. Allereerst heb je natuurlijk een leuk stagebedrijf nodig. Daarvoor ben je hier gelukkig aan het juiste adres. Daarnaast zijn er echter nog wat zaken die je zult moeten regelen. Denk aan bijvoorbeeld huisvesting, verzekering, visum, het eventuele omzetten van je studiefinanciering naar uitwonend en inentingen bij verre bestemmingen.

Zoals iedere grote stad in Nederland verschillende websites heeft over huisvesting, is dat in het buitenland net zo. Studentenkamers of kleine appartementen zijn er genoeg. Post anders eens een berichtje op social media met de vraag of iemand ervaring heeft met de stad waar je naartoe gaat. Zo kun je niet alleen praktische vragen stellen, maar ook wat tips krijgen over de leukste koffietentjes en kroegen. Wie weet hebben zij ook nog connecties om je aan een kamer te helpen. Met vrienden van vrienden is je netwerk al snel groter dan je zou denken!

De regelgeving omtrent studenten- en werkvisums is per land verschillend. Het is dan ook verstandig om voor deze informatie de juiste instantie op te zoeken.

Zoek je een buitenlandse stage?

Onlinemarketingstage.com biedt buitenlandse stages aan in de online marketingbranche. Mocht je geïnteresseerd zijn, solliciteer dan op één van stages op onlinemarketingstage.com.

 

Stage buitenland

 

Facebooktwitterlinkedin