Ben jij op zoek naar een marketing meewerkstage? Dan ben je bij Onlinemarketingstage.com aan het juiste webadres. Op deze website verzamelen we de leukste stages binnen de online marketing speciaal voor jou!

Bekijk hier de stage vacatures! Misschien staat jouw droomstage er wel tussen.

Online marketing meewerkstage

Een meewerkstage (ook wel meeloopstage genoemd) is dé nieuwe stap tijdens je opleiding. Na al die tijd in de collegebanken gaat het echte werk nu dan beginnen. Het is dan ook belangrijk om een bedrijf te vinden waar jij je voor een half jaar thuis zult voelen, en waar je zo veel mogelijk nieuwe kennis gaat opdoen. Spannend! Een volle werkweek op kantoor met je collega’s zal toch even wennen zijn.

Waarom is een meeloopstage zo belangrijk?

Meewerkstage online marketingTijdens jouw periode als meewerkstagiair(e) krijg je de kans te ruiken aan het werkleven. Niet alleen ga jij in deze periode ontzettend veel leren op informatief vlak, ook zal je een zakelijke en professionele houding gaan ontwikkelen. Herkansingen zijn er voor tentamens, niet bij betalende klanten. Het is dus best spannend om stage te gaan lopen. Toch is het voor je ontwikkeling erg belangrijk. Waarschijnlijk ga je ervaren dat je ongelooflijk veel leert in een half jaar waar je na je studententijd zeker profijt van zal hebben. Meedraaien in een organisatie kan lastig zijn, en daarom is je meewerkstage de ideale manier om hier een eerste ervaring in op te doen.

Hoe bereid ik me voor op een sollicitatie?

  1. Analyseren: Zorg dat je het bedrijf kent. Bekijk de website, referenties en cases waaraan het bedrijf heeft gewerkt en zorg dat je bekend bent met de verschillende werkzaamheden die het bedrijf uitvoert. Je komt zeer professioneel en serieus over als je een inhoudelijke vraag kunt stellen over bepaalde werkzaamheden of specifieke klanten van het bedrijf. Daarnaast vindt de persoon tegenover je het natuurlijk fijn om te zien dat je geïnteresseerd bent.
  2. Presentatie: In de zakelijke wereld is het belangrijk om na te denken over je presentatie. Een handige tip is om te kijken bij de teampagina van het bedrijf waar je solliciteert. Hier kun je zien hoe zakelijk de werknemers gekleed zijn en daarop inspelen. In joggingpak tegenover iemand in een zakelijk kostuum zitten voelt natuurlijk niet prettig. Zorg daarnaast dat je je CV en motivatie uitgeprint meeneemt en bedenk vooraf een aantal vragen die je kunt stellen. Een proactieve houding wordt altijd gewaardeerd.
  3. Stage invulling: Zorg ervoor dat je wat informatie verzamelt over mogelijke leerdoelen of competenties die je vanuit je studie moet behalen. Je zal even moeten aankijken of hier in het eerste gesprek al ruimte voor is, maar als het onderwerp aan bod komt kun je hier een gefundeerd antwoord op geven. Het is belangrijk om dit te bespreken, omdat je studie je stage hier op af kan wijzen.

Tip: Zoek een stagebedrijf waar je later graag zou willen werken. Veel studenten gaan later werken bij de bedrijven waar zij stage hebben gelopen. Je kent alles immers al, het bedrijf, de medewerkers & de werkwijzen!

Bij het volgen van deze stappen ga je goed voorbereid en met een zeker gevoel je eerste gesprek in. Dit zorgt er ook voor dat je rustig en zeker overkomt op je gesprekspartner en dat is altijd positief natuurlijk! Kijk ook eens bij de sollicitatietips en voorbeeldvragen op de website.

Facebooktwitterlinkedin