Ben jij op zoek naar een uitdagende afstudeerstage online marketing dan ben je op onlinemarketingstage.com aan het juiste adres. Op onze website vind je tientallen leuke marketing gerelateerde vacatures van bedrijven die staan te popelen om een collega te verwelkomen.

Bekijk direct of er een toekomstige afstudeerstage voor jou tussenzit!

Afstudeerstage online marketing

Met een afstudeerstage ga je jouw opgedane kennis van de afgelopen schooljaren toepassen bij een bedrijf op locatie. Je zal een onderzoek uitvoeren voor je stagebedrijf. Mogelijk heb jij net geleerd hoe een bedrijf zich beter vindbaar wordt in Google of wil het bedrijf haar online activiteiten uitbreiden, maar weten ze niet waar ze moeten beginnen. Vergeet niet: Jouw onderzoek zal een belangrijke bijdrage leveren aan het online plan van je afstudeerbedrijf!

De juiste afstudeerstage vinden

Na je afstuderen ben je niet de enige die op zoek gaat naar een baan. Er zijn veel studenten met een marketing gerelateerde opleiding, waardoor je na je afstuderen wilt opvallen. Door een afstudeerstage te kiezen die relevant is voor de functie die je later graag zou willen, vergroot je de kans op succes bij een sollicitatie. Niet alleen kennis is belangrijk, ook juist de ervaring die je hebt opgedaan tijdens je stage is erg belangrijk! Steeds vaker wordt ervaring boven kennis verkozen. Daarom is het van belang een stageopdracht te kiezen waarbij jij een goed gevoel hebt. Wellicht voer jij jouw afstudeeropdracht zo goed uit, dat je mag blijven na je stage. Een logisch vervolg van een afstudeerstage om ervaring op te doen is een traineeship.

Sollicitatie voorbereiden

Voor iedere sollicitatie dien je je goed voor te bereiden, door je goed in te lezen en de website van het bedrijf te analyseren. Zo kom je zelfverzekerd over en loopt het gesprek soepeler. Je kunt door een goede voorbereiding lastige vragen makkelijker beantwoorden en je kunt goede vragen stellen. Bekijk hier enkele voorbeeldvragen tijdens een gesprek.

Enkele tips voor het verkrijgen van een stageopdracht:

1. Analyseren
Analyseer het bedrijf waar jij op gesprek gaat. Bekijk de website en social media pagina’s van het bedrijf. Bekijk ook enkele concurrenten, zo weet je hoe het bedrijf zich profileert ten opzichte van haar concurrentie.

2. Bedenk voor jezelf al een onderwerp
Waarschijnlijk kom je bij het analyseren van het bedrijf al een aantal punten tegen waar jij iets aan kunt veranderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

  1. Het bedrijf doet niet of nauwelijks iets aan social media.
  2. Producten of diensten van bedrijf zijn slecht vindbaar in Google.
  3. De concurrentie is verder op gebied van online marketing.

3. Neem een mapje mee met de eisen van je opleiding
Je zal niet de eerste sollicitant zijn die door de eisen van school het verkeerde bedrijf heeft uitgekozen. Scholen stellen vaak veel eisen zoals o.a. een eigen werkplek en genoeg uren voor je opdracht. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor het bedrijf is het erg vervelend als je deze eisen niet weet.

Afstudeerstage gezocht

Facebooktwitterlinkedin